Grillowany łosoś z balsamico
świeży, surowy łosoś (kawałki po 150g/osobę)
pieprz cytrynowy
olej
cytryna
sos balsamiczny
Łososia umyć, osuszyć i położyć na desce. Oprószyć go pieprzem cytrynowym po obu stronach (od skóry i bez skóry), włożyć do zamykanego pojemnika i wstawić na 5 godzin do lodówki.
Po tym czasie pokroić łososia na kawałki, skropić cytryną i olejem, położyć rybę skórą do góry na rozgrzewającej się patelni grillowej. Smażyć aż będzie zarumieniony, na niewielkim ogniu, po czym przewrócić skórą w dół i smażyć około 10 minut (można sprawdzić drewnianym patyczkiem, czy jest już tylko lekko różowy).
Usmażonego łososia ułozyć na talerzu i podać z sosem balsamicznym.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!