Jajka faszerowane łososiem
6 jaj średniej wielkości
125g łososia wedzonego na gorąco
2 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
kilka kropli soku z cytryny (ok. 1/2 łyżeczki)
sól, pieprz do smaku
do dekoracji: zioła i ew. oliwki
Jajka ugotować na twardo, dokładnie wystudzić i obrać ze skorupek, przekroić na pół. Z przekrojonych jajek bardzo delikatnie wyjąć żółtka – można pomóc sobie łyżeczką – i włożyć je do naczynia blendera. Do żółtek dodać podzielonego na kawałki łososia oraz majonez, jogurt naturalny i sok z cyrtyny oraz sól i pieprz – całość zmiksować na gładką, jednolitą pastę.
Pastę przełożyć do szprycy lub rękawa foliowego i nadziewać nią jajka, udekorować koperkiem lub pietruszką i plasterkiem oliwki – schłodzić przed podaniem przez ok. 15 minut, w lodówce.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!