Jogurtowe lody z mango
Pisałam już wcześniej, że nic tak nie pobudza mojego apetytu, jak oglądanie programów kulinarnych Jamiego Olivera. Kiedy siedzę przed telewizorem i podpatruję jego czary-mary w kuchni, momentami muszę wycierać ślinę z podłogi, echh... ;) Kiedy zobaczyłam te lody, musiałam spróbowac je zrobić i nie żałuję... wyszły... kremowe, aksamitne, owocowe, takiego smaku szukałam od 6 lat, kiedy to pierwszy raz jadłam je w Egipcie :)
Ilość porcji:
4
Czas przygotowania (min):
10
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
10 + mrożenie
250-270g miąższu z mango
100g jogurtu naturalnego
1 łyżka miodu płynnego (użyłam akacjowego)
Mango pokroić w kosteczkę i zamrozić – można zostawić w zamrażarce na całą noc. Po wyjęciu z zamrażarki rozdzielić kawałeczki owocu, wlożyć do miksera z funkcją kruszenia lodu (uwaga, użyłam Thermomixa, słabsze roboty mogą nie podołać) i zmiksować. Dodać jogurt i miód i zmiksować jeszcze przez chwilę na gładką masę, wymieszać i podawać od razu lub chwilę schłodzić.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!