//

Koktajl bananowo-czekoladowy

Lubicie koktajle? Ja bardzo lubię, pełne owoców, na bazie maślanki, mleka lub śmietany, czysto owocowe też lubię, ale takie jak ten dodają mi energii na długie godziny. Do tej pory pijałam koktajl tylko z bananem, ale pomyślałam, że mogę dodać trochę gorzkiego kakao i zrobić pyszny, czekoladowy koktajl. Wyszedł fantastyczny, lekki, smaczny i bardzo energetyzujący. Polecam w ramach śniadania :)

Stopień trudności:
Ilość porcji:
1
Czas przygotowania (min):
10
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
10


1 dojrzały banan
200g maślanki (lub jogurtu naturalnego)
2 łyżki syropu klonowego (opcjonalnie można nie słodzić, lub dac cukier)
2 łyżki otrąb (owsianych, pszennych lub żytnich)
1 łyżka gorzkiego kakao





Banana umyć, obrać ze skóry, pokroić na kawałki i włozyć do naczynia blendera, dodać resztę składników i całość bardzo dokładnie zmiksować przez około 1 minutę.

Gotowy koktajl przelać do szklanki i pić od razu. Żeby koktajl nie był bardzo zimny, można wyjąć maślankę godzinę przed przygotowaniem.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Koktajl bananowo-czekoladowy