Kolorowe kanapeczki



6 kromek ulubionego pieczywa (najlepiej ten zestaw smakuje z białym, pszennym pieczywem)
masło
6 niedużych liści sałaty
6 plastrów ulubionej szynki (najlepsza jest polędwica)
(opcjonalnie 6 plastrów żółtego sera dobrej jakości)
2 pomidory
1 czerwona papryka
kilka rzodkiewek
majonez
4 łyżki posiekanego szczypiorku
3 jajka

Jajka ugotować na twardo. Ugotowane przelać lodowatą wodą i obrać, pokroić na plasterki.
Pomidory, paprykę i rzodkiewki umyć i pokroić w plastry.
Kromki posmarować masłem i ułożyć obok siebie, poukładać opłukaną, osuszoną sałatę, lekko przygnieść. Na sałatę ułożyć szynkę (i opcjonalnie ser), następnie plaster pomidora, papryki, poukładać plasterki jajek, nałożyć niewielką ilość majonezu, ułożyć plasterki rzodkiewek i posypać szczypiorkiem. Doprawić do smaku solą i (koniecznie) świeżo mielonym pieprzem i zajadać :)
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!