Krem „Bounty” na kanapki
Masa kokosowa:
50g wiórków kokosowych
30g białej czekolady dobrej jakości (jak zwykle użyłam niemieckiej)
50ml słodkiej śmietanki 30%
50ml mleka
30g masła
Masa czekoladowa:
50g mlecznej lub gorzkiej czekolady
25ml słodkiej śmietanki 30%
1 łyżeczka masła
W garnuszku umieścić połamaną czekoladę, wlać śmietankę, dodać masło i podgrzewać na małym ogniu, mieszając, aż masa się rozpuści. Wstawić masę do lodówki.
W czasie, kiedy czekoladowa masa stygnie wziąć drugi garnuszek i dodać do niego wszystkie składniki na masę kokosową. Gotować całośc około 10 minut, cały czas powoli mieszając, aż kokos trochę zmięknie.
Słoiczek wyparzyć i nałożyć do niego połowę masy kokosowej, rozłożyć równomiernie masę czekoladową, wstawić na 10 minut do lodówki, po czym czynność powtórzyć dopełniając słoiczek do końca.
Krem przechowywać w lodówce do 2 tygodni.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!