Królewska sałatka z selera
Nazwa została utworzone przeze mnie, ale każdy, kto spróbuje tej sałatki, będzie wiedział, dlaczego :) Jest bajecznie prosta, nadaje się zarówno do schabowego, jak i do grilla, należy również do moich ulubionych.
Ilość porcji:
4
Czas przygotowania (min):
15
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
10
2 słoiczki selera marynowanego
garść rodzynek
garść orzechów włoskich
2 łyżki majonezu
sól, pieprz
Seler odcedzić na sitku, a rodzynki i orzechy zalać wrzątkiem w jednym kubku.
Odcedzonego selera włożyć do miski, a na to samo sitko wysypać rodzynki z orzechami i dokłanie przepłukać wodą, odcedzić i wsypać do miski z selerem.
Dodać dwie łyżki majonezu, pieprz i sól do smaku i dobrze wymieszać, podawać od razu.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!