//

Królewska sałatka z selera

Nazwa została utworzone przeze mnie, ale każdy, kto spróbuje tej sałatki, będzie wiedział, dlaczego :) Jest bajecznie prosta, nadaje się zarówno do schabowego, jak i do grilla, należy również do moich ulubionych.

Stopień trudności:
Ilość porcji:
4
Czas przygotowania (min):
15
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
10


2 słoiczki selera marynowanego
garść rodzynek
garść orzechów włoskich
2 łyżki majonezu
sól, pieprz





Seler odcedzić na sitku, a rodzynki i orzechy zalać wrzątkiem w jednym kubku.

Odcedzonego selera włożyć do miski, a na to samo sitko wysypać rodzynki z orzechami i dokłanie przepłukać wodą, odcedzić i wsypać do miski z selerem.

Dodać dwie łyżki majonezu, pieprz i sól do smaku i dobrze wymieszać, podawać od razu.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!