Lemoniada – klasyczny przepis

Najprawdziwsza i najlepsza! Lemoniada z soku wyciśniętego z cytryn, z dużą ilością cukru, lekko rozcieńczona wodą, z dużą ilością lodu... to idealny napój na upały, które właśnie nadeszły. Ja lemoniadę wprost uwielbiam i polecam Wam od razu zrobić kilka litrów, ponieważ zniknie w mgnieniu oka :)

Ilość porcji:
ok. 700ml
Czas przygotowania (min):
10
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
10

3 duże, dojrzałe cytryny
75g cukru pudru
3 łyżki gorącej wody
500ml wody gazowanej
lód, dużo kostek lodu!

Cytryny umyć i wycisnąć z nich sok. Cukier puder zalać wrzątkiem i mieszać, aż się rozpuści, dolać do soku cytrynowego. Do dzbanka wlać wodę gazowaną, na dzbanku położyć sitko i dolać cytrynową mieszankę, delikatnie wymieszać i dodać kostki lodu, wymieszać, podawać od razu!
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!