Łódeczki z awokado z łososiem



1 dojrzałe awokado
1 kulka mozzarelli (125g)
60g łososia wędzonego na ciepło
1 łyżeczka soku z cytryny
1 łyżka oliwy
sól
pieprz czarny, świeżo mielony
natka pietruszki do dekoracji

Awokado umyć, osuszyć i przekroić na pół, wyjąć pestkę. Za pomocą łyżki, bardzo delikatnie wyjąć miąższ awokado ze skórki – tak by ze skórki powstały miseczki. Miąższ awokado pokroić w kosteczkę, odsączoną mozzarellę również, łososia podzielić na małe kawałki, wymieszać wszystko razem z misce, dodać sok z cytryny, oliwę oraz przyprawy do smaku, znów wymieszać.
Do miseczek ze skóry awokado nakładać farsz, tworząc górkę, skropić z wierzchu cytryną, oprószyć czarnym, świeżo mielonym pieprzem, przystroić natką pietruszki i podawać.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!