Lody jagodowe
Najprostsze, a jakie pyszne :) lody jagodowe. W zeszłym roku sprawiłam sobie foremke do lodów na patyku, ale oczywiście zapomniałam wziąć ją na wakacje ze sobą, zakupiłam więc drugą i teraz szaleję z domowymi lodami. Zaletą tych na patyku jest to, że zajmują minimalną ilość miejsca w zamrażarce, szybko zamarzają i nie trzeba się martwić, że będą trudności z uformowaniem lodowych kulek. Miksujesz, mrozisz i masz - pyszności :)
Ilość porcji:
4
Czas przygotowania (min):
10
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
10 + mrożenie
150ml śmietanki kremówki (u mnie 30%)
100g świezych, oczyszczonych jagód
2 łyżki miodu
Umyte jagódki osuszyć na ręczniku papierowym, do misy blendera wlać śmietankę, dodać jagody i miód (jeśli miód jest w stanie stałym, lepiej rozpuścić go w rondelku). Całość zmiksować i wlać do foremek na lody, włożyć patyczki i wstawić całość do zamrażarki.
Mrozić lody ok. 8 godzin (w zależności od ustawień zamrażarki).
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!