//

Lukier kokosowy z limonką

Przy okazji wypieku muffinów limonkowo-kokosowych, doszłam do wniosku, że powinnam rozdzielać przepisy na lukry i polewy od przepisów na muffiny, do których można powyższych użyć. Myślę, że takie przepisy będzie o wiele łatwiej znaleźć, są czytelniejsze. A co do samego lukru - cudny, dzięki dodatkowi skórki z limonki i soku zyskał "pazura", gdyż mleczko kokosowe bywa mdłe. Tego lukru użyłam do polania muffinów, o których już wspominałam, a na które przepis wkrótce Wam pokażę :)

Stopień trudności:
Ilość porcji:
1
Czas przygotowania (min):
5
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
5


90g cukru pudru
3 łyżki mleczka kokosowego

Do wersji limonkowej:
1/2 łyżeczki soku z limonki
skórka otarta z 1/2 limonki





Do miseczk przesiać cukier puder i dodać mleczko kokosowe, dodać również sok z limonki i otartą skórkę. Całość bardzo dokładnie utrzeć na jednolitą, gładką masę.

Dzięki dodatkowi soku lukier zyska połysk. Tym lukrem polewamy wystudzone wypieki, wtedy pozostaje śnieżnobiały i nie robi się przezroczysty.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Lukier kokosowy z limonką