Maliny na chmurkach w czekoladowych babeczkach



80g miękkiego masła
1 szklanka mąki (170g)
łyżeczka proszku do pieczenia
czubata łyżeczka gorzkiego kakao
szczypta soli
1 żółtko
Jeśli ktoś lubi słodkie można dodać 50g cukru pudru.
Na nadzienie:
50 świeżych, dorodnych malin
ubita śmietanka
gorzka lub mleczna czekolada

Ciasto zagnieść i dokładnie wyrobić na gładką masę, zawinąć w folię i wstawić do lodówki.
Nastawić piekarnik na 170 stopni, foremki do babeczek wysmarować masłem i wyłożyć cienką warstwą ciasta kruchego. Na każdą babeczkę położyć folię aluminiową i wsypać groch lub fasolę.
Babeczki piec około 25 minut, po czym wyjąć z piekarnika, zdjąć folię z grochem, przestudzić i wyjąć babeczki z foremek.
Wystudzone babeczki napełniać świeżo ubitą śmietanką i nakładać maliny, na całość zetrzeć na małej tarce czekoladę.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!