Milkshake dyniowy
Zmrożony i mimo swojej dyniowo-waniliowej konsystencji - bardzo orzeźwiający. Milkshake dyniowy to jeden z najsmaczniejszych szejków, jaki miałam okazję i pić i przygotowywać. Aksamitny i delikatny, lekko słodki, zwieńczony bitą śmietaną (oczywiście możecie ją pominąć), ale śmietanowa chmurka oprószona kakao tak pięknie wygląda na zdjęciach! :)
Ilość porcji:
1-2
Czas przygotowania (min):
10
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
10
150ml zimnego mleka
100g ostudzonego puree z upieczonej dyni
1 łyżka cukru trzcinowego
2 gałki lodów waniliowych
1/2 łyżeczki przyprawy do potraw z dyni
W blenderze umieścić wszystkie składniki oprócz lodów, zmiskować na najwyższych obrotach – u mnie w Thermomixie: 30s., o. 6.
Następnie dodać lody i zmiksować znów na najwyższych obrotach – w TM31: 30s., o. 7.
Shake można podawać przystrojony bitą śmietaną.
Pomysł na shake ze strony Tidy Mom.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!