Mini kebabiki
500g mięsa mielonego
1 pełna łyżka czerwonej czubrycy (szarena soł)
1 czerwona cebula
3 żółtka (lub 1 całe jajko i 1 żółtko)
olej
Wymieszać mięso z przyprawą, dodać drobno posiekaną, czerwoną cebulkę oraz żółtka i porządnie wymieszać. Odstawić do lodówki na około 2-3 godziny pod przykryciem.
Po tym czasie formować z masy „rakietki” (podłużne kotleciki) i kłaść je na posmarowanej olejem desce, można je dodatkowo nadziać na patyczek do szaszłyków – ale to się sprawdza w wypadku pieczenia na prawdziwym grillu. Po ulepieniu wszystkich kotlecików rozgrzać patelnię grillową i ułożyć wszystkie w niedużych odstępach. Smażyć ok. 7 minut z każdej strony.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!