Miodowe placuszki z płatkami owsianymi
Suche składniki:
1 szklanka mąki pszennej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki cynamonu
szczypta soli
4 łyżki ekspresowych płatków owsianych
Mokre składniki:
1 szklanka mleka
3 łyżki płynnego, naturalnego miodu
1 duże jajko
Suche składniki przesiać do miski i wymieszać z płatkami owsianymi. Jajko roztrzepać z miodem, wlać miód, wymieszać. Połączyć suche składniki z mokrymi za pomocą trzepaczki.
Patelnię z nieprzywierającą powłoką mocno rozgrzać, zmniejszyć ogień, nalać na nią kilka kropli oleju, nakładać ciasto i smażyć placuszki z obu stron na złoto.
Placuszki podawać z masłem, miodem, syropem klonowym, konfiturą – z czym najbardziej lubimy :)
ZOBACZ PRZEPISY NA INNE PLACUSZKI – KLIKNIJ!!
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!