Muffinki z malinami
Maliny
Składniki suche:
200g mąki pszennej
szczypta soli
2 łyżki górskich płatków owsianych
2 łyżki mielonych migdałów
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Składniki mokre:
1 jajo
+ 6 łyżek cukru trzcinowego
160ml mleka
2 łyżki rozpuszczonego i przestudzonego masła
Nastawić piekarnik na 180 stopni, wyłożyć formę papilotkami.
Jajko roztrzepać z cukrem, wlać mleko i rozpuszczone masło, wymieszać.
Suche składniki wymieszać ze sobą. Połączyć suche składniki z mokrymi. Do papilotek nałożyć 1/3 ciasta, położyć po 1 malinie, przykryć resztą ciasta i włożyć po 2 maliny, posypać mielonymi migdałami i płatkami owsianymi i całość wstawić do piekarnika.
Piec muffinki 25 minut, wyjąć od razu z piekarnika, zostawić na 5 minut w formie i przełożyć na kratkę do studzenia.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!