Muffiny cappuccino
200g jajek (odważyć)
200g cukru
200g miękkiego masła (temp. pokojowa)
20g kakao
6 łyżek cappuccino w proszku* (może być Mokate o dowolnym smaku)
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki mielonych goździków
200g mąki pszennej
Piekarnik podgrzac do temperatury 180 stopni. Przygotować papilotki w formie do muffinek.
Odważone jajka ubić na piankę z cukrem, stopniowo dodawać roztopione masło, ciągle miksując.
Dodać kakao, goździki, przyprawy i cappuccino. Mąkę przesiać, dodać do masy i wyrobić gładkie ciasto.
Napełnić ciastem foremki do 2/3 wysokości. Piec w piekarniku 20 – 25 minut.
Wyjąć muffinki z piekarnika i wyłożyć na kratkę do ostygnięcia.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!