Muffiny z Advokatem



200g surowych jajek (odważyć bez skorupek)
200g cukru kryształu
200g masła (83%)
200g przesianej mąki pszennej
60ml likieru Advokat

Piekarnik nastawić na 170 stopni, przygotować formę na muffiny. Masło rozpuścić w rondelku i przestudzić.
Jajka zmiksować w misce, dodać cukier i utrzeć na gładką masę, wlać likier i wymieszać. Cały czas mieszając wlewać stopniowo przestudzone masło i dodać przesianą mąkę porcjami, zmiksować na gladką masę.
Ciasto rozłożyć równomiernie do foremek (papilotek) i wstawić formę do piekarnika. Piec około 20 minut, aż muffinki będą rumiane. Wyjąć z piekarnika, pozostawić w formie na 5 minut, po czym przełożyć na kratkę, by ostygły.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!