Naleśniki – idealne do krokietów



300g mąki pszennej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki soli
50ml oleju
3 jaja (średniej wielkości)
350ml mleka (w temp. pokojowej)
300ml wody (w temp. pokojowej)

Do miski przesiac mąkę, dodać proszek, sól i cukier i dokładnie wymieszać.
W misce roztrzepać jajka z olejem, odstawić. Do mąki wlać mleko i całośc dokładnie zmiksować, wlać wodę, dodać roztrzepane jajka i całość zmiksować na jednolite ciasto. Odstawić całość na co najmniej 30 minut.
Po tym czasie smażyć naleśniki na mocno rozgrzanej patelni z obu stron na złoto (patelnia musi mieć porządną, nieprzywierającą powłokę), co kilka naleśników można nalać na patelnię odrobinę oleju.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!