Pasta z tuńczyka
Ta pasta to jedna z moich ulubionych, rybnych propozycji. Lubię wcinać ją widelcem, ale najlepiej oczywiście sprawdza się z pieczonymi w popiele lub na ognisku ziemniaczkami. Takie połączenie pasty tuńczykowej i gorących, aromatycznych ziemniaków to istna poezja! Jadamy tak od lat :)
Ilość porcji:
2-4
Czas przygotowania (min):
15
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
15
1 puszka tuńczyka - kawałki w sosie własnym
2 łyżki majonezu
sól, pieprz do smaku
4 łyżki posiekanego szczypiorku
Tuńczyka odcedzić z zalewy, „podziabać” widelcem i miseczce. Dodać majonez, sól i pieprz według uznania i oczywście szczypiorek, całość dokładnie wymieszać.
Pastę przechowywać w lodówce do momentu podania.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!