Peanut butter pancakes
225g mąki pszennej
6 łyżek cukru
2 łyżeczki proszku
1/4 łyżeczki soli
300ml mleka
4 łyżki masła orzechowego (użyłam masła orzechowego Smooth z Lidla)
1 łyżka oleju lub oleju z orzeszków ziemnych
2 jajka
Do miski przesiać mąkę, wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia i solą.
W drugiej misce roztrzepać jaja, dodać masło orzechowe i wymieszać na gładką masę, wlać mleko i olej i wymieszać. Połączyć suche składniki z mokrymi i całość wymieszać na gładką masę.
Rozgrzać nieprzywierającą patelnię i rozprowadzać ciasto łyżką, tworząc płaskie placuszki, smażyć z obydwu stron na złoto – przy czym przewracać, kiedy wierzch surowego ciasta się zetnie.
Przepis ze strony The Training Concept.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!