//

Peanut butter pancakes

Uwielbiam masło orzechowe, uwielbiam pankejki... czemu by tego nie połączyć? Dlatego też poszperałam w Internecie i znalazłam przepis na takie połączenie. Okazało się, że te placuszki wychodzą cienkie, ale puszyste, mięciutkie, niezbyt słodkie i wspaniale smakują z masłem i miodem :)

Stopień trudności:
Ilość porcji:
4
Czas przygotowania (min):
10
Gotowanie/pieczenie (min):
25
Czas całkowity (min):
35


225g mąki pszennej
6 łyżek cukru
2 łyżeczki proszku
1/4 łyżeczki soli
300ml mleka
4 łyżki masła orzechowego (użyłam masła orzechowego Smooth z Lidla)
1 łyżka oleju lub oleju z orzeszków ziemnych
2 jajka





Do miski przesiać mąkę, wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia i solą.

W drugiej misce roztrzepać jaja, dodać masło orzechowe i wymieszać na gładką masę, wlać mleko i olej i wymieszać. Połączyć suche składniki z mokrymi i całość wymieszać na gładką masę.

Rozgrzać nieprzywierającą patelnię i rozprowadzać ciasto łyżką, tworząc płaskie placuszki, smażyć z obydwu stron na złoto – przy czym przewracać, kiedy wierzch surowego ciasta się zetnie.

Przepis ze strony The Training Concept.

nalesniki brązowe



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Peanut butter pancakes
  • Peanut butter pancakes
  • Peanut butter pancakes