//

Polewa kokosowa

Obłędna! Ta polewa jest jedyna w swoim rodzaju. Świetnie nadaje się do różnych ciast, ale najlepiej będzie smakowała na... babce kokosowej :) Polewa kokosowa to mój autorski pomysł na wykorzystanie pozostałego mleczka kokosowego.

Stopień trudności:
Ilość porcji:
1
Czas przygotowania (min):
10
Gotowanie/pieczenie (min):
15
Czas całkowity (min):
25


150g mleczka kokosowego
100g czekolady białej
20g masła





Masło i mleczko umieścić w garnuszku, podgrzewać mieszając, aż masło się rozpuści, wtedy też dodać połamaną czekoladę. Podgrzewać masę, aż czekolada całkowicie się rozpuści, a polewa stanie się jednolita. Odstawić polewę na około 30-40 minut, by ostygła i lekko stężała.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Polewa kokosowa