Roladki naleśnikowe
Roladki:
porcja naleśników
2 opakowania śmietankowego serka typu Almette
1 ogórek bez ziarenek
kawałek czerwonej papryki
pęczek rzodkiewek
koperek, szczypiorek
Sos:
opakowanie sosu włoskiego (używam Knorra)
1-2 ząbki czosnku
Naleśniki całkowicie wystudzić.
Ogórka umyć, obrać, wybrac ziarenka i pokroić w drobniutką kosteczkę, zasolić i zostawic w miseczce na ok. 2 godziny. Po tym czasie odcedzić na sitku.
Umyte rzodkiewki i paprykę również pokroić w drobniutka kosteczkę, koperek i szczypiorek posiekać i wymieszać wszystko z ogórkiem. W osobnej misce zmieszać serki, można doprawić pieprzem.
Każdego naleśnika smarować dość grubo serkiem (ok. 0,5cm) i posypać pokrojonymi warzywami, zwinąć w ciasny rulon, a każdy rulon zawinąć w folię aluminiową i wstawić na kilka godzin do lodówki.
Sos włoski przygotować wg przepisu i dodać do niego zmiażdżony czosnek, wymieszać.
Wyjąć roladki z lodówki, pokroić każdą ostrym nożem ukośnie i połozyć na talerzykach, polać sosem włoskim i podawać od razu.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!