Roladki z tortilli z awokado i boczkiem
4 pszenne tortille
12 plasterków wędzonego bekonu
1 dojrzałe awokado
limonka lub cytryna
4 łyżki majonezu
8 łyżeczek musztardy Dijon miodowej (lub innej ulubionej)
Boczek usmażyć na patelni, aż lekko się skurczy i zarumieni, ułożyć na ręczniku papierowym i pozwolić mu ostygnąć.
Awokado obrać, przekroić na pół i pozbawić pestki, pokroić każdą połówkę na cienkie plasterki. Tortille ułożyć obok siebie na płasko, każdą z nich posmarować 1 łyżką majonezu wymieszaną z 2 łyżeczkami musztardy. Na każdej tortilli, w miarę na środku, ułożyć plastry bekonu a na nich położyć plasterki awokado, tortille zwinąć ciasno w rulony.
Każdą roladę pokroić w poprzek na małe roladki, spiąć wykałaczką i do czasu podania przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!