//

Roladki z tortilli z suszonymi pomidorami

Suszone pomidory zawsze były moją zmorą, i, szczerze mówiąc, zawsze krzywiłam się, kiedy rodzice jedli je tak po prostu ze słoika, jako przegryzkę. Dziś już się im nie dziwię, a suszone pomidory co roku robię sama - bo lubię smak lata zamykać w słoikach :) do pewnych smaków po prostu trzeba dojrzeć, a kiedy już tak się stanie, można wymodzić takie smaczne roladki.

Stopień trudności:
Ilość porcji:
ok. 14 sztuk
Czas przygotowania (min):
20
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
20


2 pszenne tortille
14 suszonych pomidorów z oleju (u mnie cały słoik domowych pomidorków)
150g śmietankowego serka (takiego do chleba)
pęczek koperku
sól
pieprz czarny świeżo mielony





Tortille ułożyć obok siebie na płaskiej powierzchni, każdą z nich posmarować na całej powierzchni serkiem śmietankowym.

Koperek umyć, osuszyć i drobno posiekać, posypać nim całe tortille, a następnie oprószyć solą i świeżo mielonym, czarnym pieprzem, by doprawić całość do smaku.

Pomidory dokładnie osuszyć z oleju, pokroić w paski i rozsypać je ma posmarowanych tortillach, tortille ciasno zwinąć w rulony i pokroić je w poprzek, nadziać na wykałaczki i do czasu podania przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Roladki z tortilli z suszonymi pomidorami
  • Roladki z tortilli z suszonymi pomidorami