//

Sałata w śmietanie

Szybka, prosta, najpyszniejsza, szczególnie w sezonie letnim, kiedy sałata smakuje choć trochę ziemią :) Lecz nie każdy wie, jak ją zrobić... ja również dość późno nauczyłam się ją robić...

Stopień trudności:
Ilość porcji:
4
Czas przygotowania (min):
10
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
10


Główka sałaty masłowej
małe opakowanie kwaśnej śmietany (180g)
1 łyżeczka cukru
pół łyżeczki soli





Sałatę dokładnie umyc i osuszyć.

Do pojemniczka ze śmietaną wsypac cukier i sól, zamieszać i poczekać 5 minut, aż się rozpuszczą, po czym znowu zamieszać.

Sałatę porwać na kawałki, porwać, ponieważ przy krojeniu traci ona swoje wartości, i włożyć do miski. Wlać śmietanę i dobrze zamieszać, najlepiej odczekać 20 minut, co jakiś czas mieszając, by sałata sie zmacerowała.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Sałata w śmietanie
  • Sałata w śmietanie