Sałatka warstwowa z kurczakiem, orzechami i fasolką
1 cała pierś z pieczonego kurczaka (bez skóry)
1 torebka brązowego, naturalnego ryżu
1 puszka kukurydzy
1 puszka białej fasolki
garść obranych orzechów włoskich
3 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
sól
pieprz czarny mielony
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu, odsączyć z wody i ostudzić.
Pierś z kurczaka pokroić w kosteczkę.
Kukurydzę i fasolę odsączyć na osobnych sitkach, orzechy podzielić na mniejsze kawałki.
Majonez, jogurt i przyprawy wymieszać na jednolity sos.
Do miski włozyć ryż, położyć równomiernie fasolkę i polać całość sosem, rozłozyć kukurydzę i kawałki kurczaka, całość posypać kawałkami orzechów.
Sałatkę przechowywać w lodówce do czasu podania – przed samym podaniem delikatnie ją wymieszać.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!