Sałatka z fasoli
250g ugotowanej białej fasoli (drobnej)
250g ugotowanej czerwonej fasoli
pęczek natki pietruszki
1 duży ząbek czosnku (lub 2 małe)
3-4 łyżki oleju lub oliwy (w zależności który smak nam bardziej odpowiada)
sól i świeżo mielony, czarny pieprz do smaku
Jeśli fasola jest w wodzie lub zalewie, należy ją dobrze odsączyć i włożyć do miski (nie przepłukiwać dodatkowo wodą). Wcisnąć czosnek przez praskę, dodać olej i wymieszać. Natkę pietruszki drobno posiekać i dodać do sałatki, całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić sałatkę na przynajmniej 30 minut, by się przegryzła.
Sałatka najlepsza jest do spożycia jeszcze tego samego dnia, kiedy została przygotowana.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!