Sałatka z gorgonzolą i gruszką
4 garście rukoli
120g delikatnej gorgonzoli
1 dojrzała, słodka gruszka
garść ćwiartek orzechów włoskich
Dressing:
3 łyżki ulubionego, płynnego miodu
kilka kropli soku z cytryny
Rukolę opłukać i osuszyć, rozłożyć na dwóch talerzach. Orzechy uprażyć na suchej patelni, przełożyć na talerzyk i przestudzić. Miód wymieszać z sokiem z cytryny.
Gruszkę obrać, przekroić na pół, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w niewielką kostkę, poukładać ją na rukoli. Ser pokroić w podobne kawałki jak gruszka i poukładać między kawałkami owoców. Polać wierzch przygotowanym dressingiem.
Posypać wierzch sałatki orzechami, krusząc je w palcach, podawać od razu – polecam z grzankami z tostera.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!