//

Smażone pieczarki

Kto namiętnie śledzi mojego bloga wie, że uwielbiam warzywa i sałatki. Wiem, wiem, nie ma ich na moim blogu dużo, ale to dlatego, że często na naszych talerzach powtarzają się nasze ulubione sałatki :) Tym razem postanowiłam podzielić się z Wami przepisem na proste i pyszne pieczarki, które można przygotować w dosłownie kilka minut, przy okazji też mogę dodać ten wpis do akcji Ani - Pieczarkowy Tydzień 2012.

Stopień trudności:
Ilość porcji:
2-4
Czas przygotowania (min):
10
Gotowanie/pieczenie (min):
15
Czas całkowity (min):
25


500g dojrzałych pieczarek
4 łyżki masła
sól
świeżo mielony pieprz czarny





Pieczarki umyć, osuszyć i obrać z łupinek, oczyścić z ogonków.

Na patelni lub w garnku z grubym dnem rozgrzać masło i wrzucić pieczarki, smażyć, aż zaczną puszczać sok, wtedy też doprawić solą i pieprzem. Smażyć wszystko, aż sok odparuje, a pieczarki będą rumiane, podawać od razu.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Smażone pieczarki