//

Smoothie z mango i brzoskwini

Chyba nic tak nie orzeźwia w upalny dzień jak koktajl ze świeżych owoców, jest pożywny i wartościowy, a do tego pyszny i lekki - bo na wodzie mineralnej :)

Stopień trudności:
Ilość porcji:
2
Czas przygotowania (min):
15
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
15


1 duże, dojrzałe mango
2 dojrzałe brzoskwinie
5-6 kostek lodu
250 ml gazowanej wody mineralnej





Wlać wodę mineralną do misy blendera z funkcją kruszenia lodu. Brzoskwinie pozbawić pestek, podzielić na mniejsze kawałki, mango obrać i obkroić miąższ od pestki, dodać owoce do wody mineralnej, na końcu wrzucić lód. Całość miksować na najwyższych obrotach przez około 30 sekund, aż lód całkowicie się rozkruszy.

Przelewać smoothie do wysokich szklanek i delektować się w upalne dni.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Smoothie z mango i brzoskwini