Sorbet pomarańczowy
Dzisiaj zapraszam Was na przepyszny, naturalny sorbet pomarańczowy oraz na podsumowanie własnie kończącego się roku 2011. Był to rok pełen wrażeń, wyzwań i przeżyć i każde z nich zmieniły moje życie, ale najbardziej zmienił je mój blog kulinarny.
Ilość porcji:
4
Czas przygotowania (min):
15
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
15 + mrożenie
3 słodkie pomarańcze
Pomarańcze umyć, obrać ze skóry i pokroić w cząstki, po czym mrozić w zamrażarce całą noc.
Następnego dnia wyjąć i odstawić na 10 minut, by owoce lekko odtajały, podzielić na osobne cząstki i włożyć albo do naczynia Thermomixa (mój sposób) albo do naczynia blendera z funkcją kruszenia lodu i dokładnie zmiksować.
Nakładać sorbet łyżką do lodów, mozna podać z dowolną dekoracją czy dodatkiem.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!