Sos tatarski
9 czubatych łyżek majonezu
3 czubate łyżki kwaśnej śmietany 18%
8 łyżek groszku konserwowego
80g grzybków marynowanych (najlepiej borowików)
2 ogórki kiszone
kilka gałązek szczypiorku (opcjonalnie pół cebuli zamiast szczypiorku)
świeżo mielony pieprz czarny
Majonez wymieszać ze śmietaną, dodać odsączony groszek konserwowy i delikatnie wymieszać.
Grzybki odsączyć z zalewy i drobniutko posiekać. Ogórki osuszyć i obrać ze skórki i pokroić w równie drobną kosteczkę, co grzybki, szczypiorek (cebulkę) także posiekać i wszystko razem dodać do sosu śmietanowo-majonezowego.
Całość delikatnie wymieszać, dodać świeżo mielony, czarny pieprz, wymieszać jeszcze raz i wstawić do lodówki pod przykryciem do czasu podania.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!