Tatar ze śledzi
400g filetów śledziowych w oleju (odnośnik do przepisu niżej)
5 średnich ogórków kiszonych
2 cebule szalotki lub 1 średnia biała cebula
dodatkowo: olej rzepakowy, kiełki rzodkiewki lub brokułu, świeżo mielony, czarny pieprz
Zobacz przepis na śledzie w oleju, idealne do przygotowania tatara:
Śledzie odsączyć z oleju i pokroić w drobną kostkę, ułożyć na talerzu (w porcjach lub w obręczy do potraw).
Ogórki obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę, z cebulą postąpić tak samo, ułożyć składniki w osobnych porcjach lub warstwami. Podawać od razu lub schłodzić w lodówce do czasu podania.
Polecam podawać potrawę lekko skropioną olejem rzepakowym, oprószoną świeżo zmielonym pieprzem i posypana świeżymi kiełkami lub posiekanym szczypiorkiem, z grzanką z chleba.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!