Tosty hawajskie
300g obranych pieczarek
1 mała, biała cebula
2 łyżki masła
6 kromek chleba tostowego
6 plastrów ananasa z puszki
6 plastrów ulubionej szynki
100g sera żółtego startego na tarce z grubymi oczkami
domowy sos do pizzy (link poniżej) lub ketchup
suszone oregano
sól, pieprz do smaku
Cebulę obrać i posiekać, pieczarki pokroić w plasterki, na patelni rozgrzać masło, włożyć pokrojone warzywa, oprószyć solą i pieprzem i smażyć, aż wyparuje płyn z pieczarek, odstawić.
Nastawić piekarnik na 175 stopni. Ułożyć kromki chleba obok siebie, posmarować je sosem i oprószyć oregano. Na sos położyć po plastrze szynki i ułożyć równą warstwą pieczarki, położyć po plastrze ananasa i przykryć tartym serem. Przełożyć kanapki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 10-15 minut, aż ser się rozpuści. Upieczone tosty wyjąć i od razu podawać.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!