Krewetki z masłem czosnkowym
500g krewetek (mogą być mrożone, należy je wcześniej rozmrozić)
50g masła
2-3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę lub posiekane
2 łyżki posiekanego koperku
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól do smaku
Krewetki opłukać pod zimną wodą i dobrze osuszyć na ręczniku papierowym – jeśli mamy całe, świeże, to nie obierać z pancerzyków – będą o wiele smaczniejsze (szare krewetki należy lekko obgotować, różowych już nie trzeba).
Na patelni rozpuścić masło, dodać czosnek i wrzucić krewetki, posypać całość pietruszką i koperkiem i chwilę razem smażyć, aż krewetki lekko się zawiną i nabiorą apetycznego, różowego koloru.
Podawać na gorąco ze świeżą bagietką lub bułeczką.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!