Pesto pasta
200g kręconego makaronu (suchego)
100g oczyszczonych pieczarek
100g szynki (ja miałam z własnej wędzarni)
2 ząbki czosnku
3 łyżki masła
6 łyżek bazyliowego pesto
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Podczas gotowania makaronu przygotowujemy sos. Kroimy pieczarki z słupki lub plasterki, szyneczkę również kroimy w drobną kostkę.
Na patelni rozpuszczamy trzy łyżki masła i zesmażamy na nim pieczarki, aż sok z nich całkiem odparuje, po czym dodajemy szynkę i zmiażdżony czosnek i chwilę podsmażamy.
Kiedy makaron jest już gotowy odcedzamy go na sitku i zostawiamy na chwilę, w tym czasie do pieczarek i szynki dodajemy pastę pesto i dokładnie mieszamy.
Na koniec wsypujemy gorący jeszcze makaron i całość dokładnie łączymy.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!