Pasta z kurczaka
Bardzo prosta w wykonaniu, aczkolwiek pyszna pasta z kurczaka. Ile razy miałam problem z tym, co zrobić z gotowanym mięsem z rosołu - przecież nikt normalny go nie wyrzuca, ale wkładanie go ciągle do zupy z makaronem też może się znudzić. Tę pastę zrobiłam po raz pierwszy już kilka miesięcy temu, od tego czasu mięsko nie ma szans się zmarnować.
Ilość porcji:
1
Czas przygotowania (min):
10
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
10
250g gotowanego mięsa kurczaka*
4 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy (uzyłam Dijon)
sól do smaku
pieprz czarny do smaku
opcjonalnie: posiekany szczypiorek
*nie musi być z rosołu, można je ugotować w wodzie z domową przyprawą uniwersalną, bądź domową kostką rosołową
Mięso obrać z kości i podzielić na mniejsze kawałki, włożyć do blendera, dodać majonez, musztardę i przyprawy i całość zmiksować na najwyższych obrotach.
THERMOMIX
Mięso obrać z kości i podzielić na mniejsze kawałki, włożyć do naczynia miksującego, dodać resztę składników i miksować – 15 s., o. 4. W razie potrzeby doprawić do smaku.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!