//

Roladki z łososia

Dla każdego, kto lubi wędzonego łososia, ta przekąska może stać się niezłym rarytasem. Moja mamuśka od okazji raczy nas takimi smakołykami, ja osobiście strasznie za tą przekąską przepadam :)

Stopień trudności:
Ilość porcji:
4
Czas przygotowania (min):
20
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
20 + chłodzenie


2 opakowania śmietankowego serka typu Almette
filet wędzonego na zimno łososia (ok. 300g)
koperek
cytryna





Łososia pokroić w cienkie plasterki i ułożyć w prostokąt na papierze do pieczenia. Serki wymieszać, doprawić pieprzem.

Łososia posypac świeżo posiekanym koperkiem i posmarować dość grubo serkiem, delikatnie zwinąć w roladkę, ścisnąć i wstawić na kilka godzin do lodówki.

Po wyjęciu rolady z lodówki, pokroić w dość grube plastry, skropić sokiem z cytryny i podawać od razu.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Roladki z łososia