Coconut pancakes
110g mąki pszennej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki wiórków kokosowych
3 łyżki cukru
szczypta soli
1 jajko
85ml mleka
85ml mleka kokosowego
1 łyżka rozpuszczonego masła
Do małej miseczki przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać wiórki i sól i wymieszać.
W drugiej misce roztrzepać jajko, wlać do niego mleko i mleczko kokosowe, wymieszać i wlać roztopione masło, dodać cukier.
Do mokrych składnikow stopniowo wsypywac suche, wymieszać aż do połączenia.
Nakładać ciasto na rozgrzaną patelnię i delikatnie rozprowadzać łyżką, kiedy pojawią się pęcherzyki na powierzchni, a ciasto się zetnie, obrócić i smażyć z drugiej strony na złoto.
Podawać z masłem, miodem i uprażonymi na suchej patelni wiórkami kokosowymi.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!