Kolorowy gulasz
400g karkówki pokrojonej w kawałki
1 biała cebula posiekana w kosteczkę
3 łyżki oleju
200g obranych pieczarek, pokrojonych w paseczki
2 nieduże marchewki pokrojone w plasterki
400ml bulionu (np. rosołu)
400g (1 puszka) krojonych pomidorów bez skóry
1 mała, czerwona papryka pokrojona w kostkę
1 puszka zielonego groszku (odsączonego)
sól do smaku
1 łyżeczka słodkiej papryki suszonej
szczypta chilli (u mnie suszone piri piri)
W garnku z grubym dnem rozgrzać olej, wrzucić mięso i smażyć, aż zrobi się brązowe, dodać cebulę i smażyć chwilę razem.
Do garnka włożyć pieczarki i marchewkę, zamieszać i wlać bulion oraz rozdrobnione pomidory i przyprawy, zamieszać, przykryć garnek i gotować całość około 30 minut.
Po tym czasie dodać czerwoną paprykę oraz groszek i całość podgrzewać jeszcze 5 minut. Można podawać z ziemniakami.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!