Lody malinowe

Pyszne, słodko-kwaśne, cudownie odświeżające, śmietankowo-malinowe lody! Tym właśnie przepisem rozpoczynam dziś trzecią edycję akcji kulinarnej "W malinowym chruśniaku". Maliny to jedne z moich ulubionych owoców, mają mase zastosować, a najlepsze w nich jest to, że owocują aż do października, dzięki czemu mogę przez prawie całe lato jeść świeże prosto z krzaczków i jeszcze kilka kilogramów zamrozić. Te lody na pewno Wam zasmakują, nie są potwornie słodkie - bo nie o to chodziło, żeby zrobić z nich bombę cukrową, po prostu są naturalne i pyszne. Zamiast cukru możecie uzyć miodu.

Ilość porcji:
ok. 4 sztuki
Czas przygotowania (min):
10
Gotowanie/pieczenie (min):
10
Czas całkowity (min):
20 + mrożenie

150g świeżych malin
4 płaskie łyżki cukru
100g słodkiej śmietanki (ilość % nie ma znaczenia)
foremki do lodów na patyku
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!