Muffiny migdałowe z czekoladą
150g mąki pszennej
100g mielonych migdałów
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1 torebka cukru wanilinowego
2 jajka
150g miękkiego masła (temp. pokojowa)
120g cukru kryształu
40ml amaretto
60g groszków czekoladowych
Nagrzać piekarnik do 180 stopni.
Wymieszać w misce mąke, mielone migdałyy, proszek do pieczenia, sól i cukier wanilinowy.
W drugiej misce ubić jajka z cukrem i amaretto na puszystą masę, stopniowo dodawać miękkie masło. Wsypać mieszankę mączną i miksowac tylko do połączenia składników.
Na koniec wsypac groszki czekoladowe i delikatnie wszystko połączyć.
Nakładać do papilotek wcześniej włożonych do formy na muffinki do 2/3 ich wysokości. Piec w piekarniku 20-25 minut.
Wyjąć muffinki i wyłożyć na kratkę, aby ostygły.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!