Roladki z tortilli z łososiem



4 pszenne tortille
100-150g kremowego serka śmietankowego (kanapkowego)
świeżo posiekany koperek
100g wędzonego łososia w plasterkach
cytryna
gałązki koperku do dekoracji

Tortille ułożyć obok siebie na płaskiej powierzchni, każdą z nich posmarować cienką warstwą serka śmietankowego. Posiekany koperek równo rozsypać na rozsmarowanym serku. Na środku każdej tortilli ułożyć pasek z wędzonego łososia i skropić go kilkoma kroplami soku z cytryny, wolny dół tortilli założyć na łososia, po czym zwinąć roladkę i pokroić ją prosto lub na ukos, tworząc małe roladki. Roladki spiąć wykałaczkami – do czasu podania pokrojone roladki przechowywać w zamkniętym pojemniku w lodówce – ciasto trochę zmięknie, ponieważ wystawione na działanie powietrza dość szybko obsycha.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!