Tarta farmerska



1 opakowanie świeżego ciasta francuskiego
10 cienkich plasterków boczku parzonego
2 surowe jajka
garść tartego, żółtego sera
puszka fasolki w sosie pomidorowym

Nastawić piekarnik na 210 stopni.
Ciasto francuskie rozwinąć, przełożyć na papier do pieczenia i przekroić na pół w poprzek, zawinąć boki do środka i uformować pomiędzy kawałkami separator z papiero do pieczenia. Plasterki boczku pokroić w kawałki i ułożyć na cieście obok siebie.
Posypać boczek serem tartym i bardzo delikatnie wbić po jednym jajku, kiedy piekarnik się już nagrzeje. Wstawić formę do piekarnika i piec 10-12 minut.
Jeśli chcemy mieć płynne żółtko, to pieczemy tarty około 6-8 minut, wyjmujemy blaszkę z piekarnika, wbijamy jajka i wstawiamy na pozostały czas pieczenia.
Podgrzać fasolkę i podawać razem z tartami.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!