Tartaletki z awokado i fetą

Fajnie jest czasem zjeść coś na śniadanko na ciepło, szczególnie wtedy, kiedy same składniki wpadają pod rękę :) To śniadanko przyrządziłam moim rodzicom (wraz z piramidkami caprese z awokado), mieliśmy biało-zielono-czerwone jedzonko :)

Ilość porcji:
6 sztuk
Czas przygotowania (min):
15
Gotowanie/pieczenie (min):
15
Czas całkowity (min):
20

1 rolka świeżego ciasta francuskiego
130g miękkiego sera typu feta
1 dojrzałe awokado
1 dojrzały pomidor
gałązka bazylii z liśćmi
opcjonalnie: 1 łyżeczka oliwy z oliwek

Ciasto francuskie odwinąć, pokroić na 6 płatów, boki zawinąć, ułożyć na blasze na papierze do pieczenia i widelcem gdzieniegdzie poprzyciskać końce, by ciasto nie odwinęło się w czasie pieczenia.
Warzywa i fetę pokroić w równą kostkę (z pomidorów wyczyścić miąższ), dodać posiekaną bazylię i ewentualnie oliwę.
Wyłożyć gotową salsę na tartaletki i wstawić całość do piekarnika. Piec w 210 stopniach 10-15 minut.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!