Likier peach melba



pulpa wygotowana z syropu malinowo-brzoskwiniowego (link "do" poniżej przepisu)
200g cukru
500ml czystej wódki
<a href=www.facebook.com>Fejs</a>

Gorącą pulpę wymieszać z cukrem, aż się rozpuści (jak będzie w niej trochę soku, to nie szkodzi), odstawić, by całość całkowicie ostygła.
Kiedy ostygnie przełożyć pulpę do słoja, zalać wódką i bardzo dobrze wymieszać – odstawić na tydzień do lodówki – codziennie polecam potrząsać słojem.
Po tym czasie likier przecedzić – dwa razy przez gazę wyłożoną na sicie – powinien być klarowny. Przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu – likier powinien leżakować co najmniej 3 miesiące, by nabrał smaku.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!