//

Milkshake dyniowy

Zmrożony i mimo swojej dyniowo-waniliowej konsystencji - bardzo orzeźwiający. Milkshake dyniowy to jeden z najsmaczniejszych szejków, jaki miałam okazję i pić i przygotowywać. Aksamitny i delikatny, lekko słodki, zwieńczony bitą śmietaną (oczywiście możecie ją pominąć), ale śmietanowa chmurka oprószona kakao tak pięknie wygląda na zdjęciach! :)

Stopień trudności:
Ilość porcji:
1-2
Czas przygotowania (min):
10
Gotowanie/pieczenie (min):
Czas całkowity (min):
10


150ml zimnego mleka
100g ostudzonego puree z upieczonej dyni
1 łyżka cukru trzcinowego
2 gałki lodów waniliowych
1/2 łyżeczki przyprawy do potraw z dyni





W blenderze umieścić wszystkie składniki oprócz lodów, zmiskować na najwyższych obrotach – u mnie w Thermomixie: 30s., o. 6.

Następnie dodać lody i zmiksować znów na najwyższych obrotach – w TM31: 30s., o. 7.

Shake można podawać przystrojony bitą śmietaną.

Pomysł na shake ze strony Tidy Mom.

dynie_banner2012



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Milkshake dyniowy
  • Milkshake dyniowy