//

Sałatka z białej kapusty

Ta surówka jest idealnym odstępstwem od mizeriowej tradycji do schabowego, kurczaka czy innych dań, przepis pochodzi z książki od TM "Dobre gotowanie". Jest słodko - słona, szybka w przygotowaniu i smaczna.

Stopień trudności:
Ilość porcji:
15
Czas przygotowania (min):
Gotowanie/pieczenie (min):
15
Czas całkowity (min):
15


1 mały pęczek koperku
400g białej lub czerwonej kapusty
Łyżka cukru
Sok z ½ cytryny
½ łyżeczki soli
2 łyżki oliwy





Kapustę myjemy i siekamy jak najdrobniej, koperek również i dodajemy do kapusty, mieszamy.

Resztę składników mieszamy w miseczce i gotowy sos wlewamy do miski z kapustą, mieszamy dokładnie, żeby sos dobrze się rozprowadził. Można podawać od razu.



Jeśli skorzystałeś/aś z mojego przepisu, serdecznie zapraszam Cię
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!


  • Sałatka z białej kapusty