Krem z orange curd i speculoos
280g orange curd (najlepiej z TEGO przepisu)
250g serka Mascarpone
50ml świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
12 ciasteczek speculoos (ja swoje kupuję co roku w Lidlu)
otarta skórka pomarańczowa do dekoracji
Orange curd i serek mascarpone zmiksować w misce razem, dodać sok wyciśnięty z pomarańczy i dokładnie zmiksować na puszystą masę.
Do pucharków wkruszyć po 2 ciasteczka, nałożyć część masy. Rozkruszyć znów po 2 ciasteczka i znów nałożyć porcje kremu. Na tę porcję rozkruszyć po jednym ciasteczku i nałożyć resztę kremu. Na sam wierzch rozkruszyć jeszcze po jednym ciasteczku. Zakryć pucharki folią spożywczą i wstawić do lodówki na przynajmniej 12 godzin.
Przed podaniem odkryć pucharki i udekorować wierzch deseru otartą skórką pomarańczową.
do przesłania zdjęcia potrawy na kontakt@domiwkuchni.pl.
Zdjęcia można również wstawiać do komentarzy pod przepisem!